Menovky

utorok 9. júla 2013

Zakliata Šírava



Čaute, tak konečne sme dorazili domov, horúčava,silný vietor, búrka, metrové vlny, plavebná správa hlási bohužial smrť dvoch ľudí...
To všetko nás stretlo od piatka do dnešného rána... Ryby neboli v aktivite ale  podarilo sa aspoň niečo. Po príchode  na lovné miesto sme išli zmapovať vodnú plochu, našli sme hranu na približne 350tich metroch a osadili dve bóje. Rozkŕmili sme v jednej línii s guličkami Rapid platinum SEA, ktoré sme prelievali s aminoliqudom v rovnakej príchuti. Ubehlo približne 6 hodín  po vyvážke, a dostavil sa aj prvý záber, čo nás potešilo ale škoda len  že to bol pleskáč, tie brali všeeetko veľmi dobre a tak sme museli našívať dve 23ky pod háčik, čo zmiernilo nechcené zábery bielej ryby.
Do zotmenia  neprišiel  žiaden záber až  nad ránom o pol 2hej  na dve gule obalené v obaľovacej  paste s príchuťou SEA...padák a potom jazda, po záseku bolo cítiť slabší odpor tak sme  do člna ani nešli a výsledok na naše prekvapenie - zabral menší sumec. 

Nasledujúci deň sa nedialo nič dokonca aj neúnavné pleskáče prestali  brať a noc ubehla v rovnakej podobe. Počasie sa  ráno rapídne zmenilo a začal fúkať silný severný vietor, ktorý nám znemožnil možnosť vyvážky. Keďže sme ešte mali pred sebou celý deň tak som skúsil chytať na dohod, čo sa neskôr aj osvedčilo. 
Luky to riskol, prúty nechal na 350tich metroch.Orezané síííčko s obaľovačkou som nahodil proti vetru  ako sa vraví len tak do ohňa, keďže je tam dosť plytko tak predpokladám že montáž dopadla tak do 2metrovej hĺbky. Prekvapilo nás to, ale záber na seba nenechal dlho čakať, krásna jazda a prvý kapor bol na brehu... 5,6 kg čistej váhy, rýchle foto a opať montáž leti proti vetru... zábery prichádzali tak každú polhodinu. Raz to bol pleskáč potom malý kaprík. Podarilo sa mi chytiť aj amura, ktorý sa mi vypol pri podberáku, smola... je trošku divné, že mu zachutilo práve SEAčko,ale mňa potešil. Poobede  už nabral vietor na takej intenzite, že bol problém nahodiť do šíravského vlnobitia. 

Z druhej strany bolo počuť zvuk sirén čo neveštilo nič dobré. Dozvedeli sme sa, že Šírava si opať zobrala  svoju daň, zaplatili ju dvaja ludia životom. Každá voda je zradná a preto si treba dvakrát rozmyslieť a zhodnotiť situáciu, či už pri vyvážke alebo kúpaní. Aj napriek nepriazni počasia  môžem zhodnotiť túto výpravu za vydarenú, lebo na danom úseku cca 1km sme boli len 3 partie a nikomu sa nepodarilo chytiť nič iné okrem pár pleskáčov. Už sa tešíme na ďalšiu skorú výpravu na naše slovenské more!

Tomáš and Lukáš Mivardi Carp team...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára