Menovky

utorok 9. septembra 2014

Recenzia: Bivak New Dynasty XL

Bivak  Mivardi New Dynasty XL je zväčšenou a inovovanou verziou zrejme najúspešnejšieho bivaku, predávaného na našom trhu v posledných rokoch. Predstavuje zaujímavú kombináciu veľkého vnútorného priestoru pri zachovaní pôdorysu existujúceho modelu New Dynasty.  
Rozmery podlahy sa zmenili len minimálne, ale nárast využiteľného vnútorného priestoru je viditeľný na prvý pohľad. Nový model XL prepracovanú konštrukciu. Celková výška bivaku je teraz 170cm a môže byť ďalej regulovaná podľa aktuálne zvolenej šírky bivaku. Šírka je nastaviteľná v troch krokoch po 15cm. Vzhľadom k rozmerom bivaku rozperné tyče teraz umiestnené v prevlekoch, ktoré zabezpečujú dokonalé vypnutie plášťa a tým aj spoľahlivé stekanie vody z vrchnej časti bivaku. Vnútorný priestor teraz umožňuje umiestnenie až troch veľkých rybárskych lehátok so zachovaním priechodných uličiek alebo extrémne pohodlie pri používaní jednou alebo dvoma osobami.


Veľká zmena nastala na zadnej stene bivaku, ktorá je teraz takmer zvislá a je výrazne zvýšená. V zadnej časti bivaku teda bez problému umiestnite aj tie najvyššie lehátka a stále budete mať nadštandardný priestor nad hlavou. Na zadnej stene sú novo umiestnené 3 nové závesy na drobné príslušenstvo (svetlá, príposluchy, ...). Celkom je v bivaku umiestnených 13 úchytov na príslušenstvo, rovnomerne rozmiestnených v celom priestore stropu. Vysoká zadná stena zároveň umožnila zväčšenie okien, ktorých plocha je pri verzii XL približne o 50% väčšie.


Predná časť bivaku je tiež výrazne upravená. Predná stena je teraz takmer zvislá. Jej vrchná časť sa posunula smerom dopredu a tým opäť zväčšila využiteľný vnútorný priestor. Zároveň bol o 10cm predĺžený šilt bivaku. Pri použití druhého plášťa tak v bivaku vznikne priestranná predsieň, kde je možné v suchu uložiť veľké množstvo krmiva, batožiny a ďalšieho materiálu. Na prednej stene bivaku aj prehozu sú umiestnené zväčšené trojuholníkové okná. Tie sú rovnako ako všetky ostatné okná bivaku vybavené suchými zipsami s dvojnásobnou šírkou pre jednoduché a bezpečné pripevnenie priehľadnej alebo krycej vrstvy aj v najsilnejšom vetre.


Rovnako ako ostatné bivaky MIVARDI je model New Dynasty XL vyrobený z extrémne pevného materiálu M-TEC 410 s vodným stĺpcom 10000mm, ktorý spolu s konštrukciou z masívnych 19mm trubiek predstavuje nekompromisné riešenie pre akékoľvek počasie. Štandardnou výbavou sú úchyty na prúty v prednej časti bivaku alebo prehozu, masívne záťažové zipsy s osvetlenými tiahlami Easy Grip, ventilačná klapka pre efektívny odvod vlhkosti z bivaku a zníženie jeho rosenia, kvalitné zavŕtavacie kolíky a nepremokavá transportná taška. Bivak Mivardi New Dynasty XL ihneď po svojom uvedení na trh dokázal získať cenu Bivak roka 2013, v tejto ankete hlasovalo 2453 návštevníkov veľtrhu Moderný Rybár 2013.

 
tím Mivardi






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára