Menovky

streda 6. júna 2018

2. miesto a naj ryba pre Mivardi!


Ahojte všetci, navštívili sme pretek s názvom Ultimate Carp Cup 2018, ktorý sa uskutočnil od 31.05 do 03.06 2018 na Dolnobarskom rybníku. Zúčastnilo sa ho 21 tímov z toho ten náš bol pod názvom JDL Respect Carp. Našim cieľom bolo umiestniť sa do prvej trojky, kedže vodu celkom dobre poznáme, ale človek nikdy nevie ako dopadnú preteky. 


Vo štvrtok 31.05. ráno prebiehalo losovanie. Naše stanovisko bolo číslo 17, čo znamená sektor v zadnej časti jazera, čiže miesto ktoré veľmi dobre poznáme. Samozrejme sme sa na to nespoliehali, lebo boli dosť vysoké teploty a hodnotilo sa 5 najťažších rýb nad 5kg, konkrétne kapor a amur.

 

Zvolili sme taktiku rýchleho dotiahnutia ryby na lovné miesto masívnejším zakŕmením čo sa ukázalo ako správny krok. Dve tyčovky ohraničovali naše lovné miesta. Jedna v cca 1,7m a druhá v cca 2,20m. Ryba začala reagovať prakticky hneď po začatí závodu. Prvá méta bola dostať na breh 5 bodovaných rýb a postupne selektovať váhu tých ďalších. Začali sme chytať zo dna na 20mm gule v 4 príchutiach a postupne sme to eliminovali na dve "tutovky"! Od začiatku preteku sme boli na prvom mieste a ako prvý tím sme mali chytený limit 5 rýb už v prvý deň. Kedže počet ulovených bodovaných rýb bol splnený, bol čas na zlepšovanie váhy. 

 

Eliminoval som kŕmenie na veľmi malé množstvo, ale v častejších intervaloch z brehu kobrou, čo bolo znovu potvrdené ako správna voľba. Odzrkadlilo sa to na váhe úlovkov. Dostali sme sa z kategórie 6-7kg na 8-9,5kg, ale znovu bol čas na ďalšiu zmenu, lebo váha viac nepribúdala tak ako mala. Montáž teda obsahovala už dvojcu 20mm guličiek. Úspech sa dostavil a nachytali sme 4 ryby cez 11kg a najťažšiu rybu preteku - šupík 16,37kg. Už už sme mali ten pocit, že je rozhodnuté, ale stále sme s rešpektom sledovali tím hneď vedľa nás, ktorý sa nebezpečne doťahoval. Na naše nie moc príjemné prekvapenie nás naši susedia preskočili o necelých 200 gramov. Samozrejme sme nehádzali flintu do žita a poriadne sme sa pripravili na poslednú noc. Od cca 00:00 do 10:30 ráno sme vytiahli celkom 35 bodovaných rýb nad 11kg, ale cieľová váha stale chýbala. Na konci pretokov bol ortiel jasne stanovený -4,53kg na víťaza. No čo už aj to sa stáva. Takže celkovo sme skončili na krásnom 2. mieste, ale víťazstvo o najťažšiu rybu bolo naše!


Musíme poďakovať organizátorom preteku chalanom z UltimateCarp a sponzorom, ktorí poskytli ceny. Tak isto musím podotknúť a vyzdvihnúť, že značka MIVARDI nám prináša radosť z rybačky. Udice VECTOR Carp, stojany MONSTER, podberáky, podložky, komplet oblečenie od tričiek až po bundy nám veľmi uľahčili a spríjemnili súťaženie.


Dano a tím JDL Respect Carp














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára