Menovky

pondelok 22. júla 2013

Úspešný víkend...

Chuť uloviť ryby nás opäť priviedla k blízkej vode. Pracovný týždeň ubehol a v piatok po práci nasadáme do auta a smerujeme na známu vodu. Minulý víkend sme si dobre zachytali , tak ideme vyskúšať šťastie opäť.


Prichádzame na miesto kde sme lovili - bolo obsadené. Zhruba 200m vľavo nachádzame voľné miesto. Je rozhodnuté zostávame. Vybaľujeme rybársky dáždnik, ktorý nás bude chrániť pred slnkom a v noci pred padajúcou rosou. Určili sme si dva záchytné body na druhej strane nádrži, kde budeme nahadzovať prúty. Braňo chystá stojany a skladá prúty a ja si beriem kobru + boilies. Použil som vnadiace boilies Rapid rybí mix . Minulý víkend sme použili ako nástrahu len pelety menšieho priemeru nadľahčené plávajúcou kukuricou. Teraz chceme vyskúšať rozličné typy montáží a nastražiť boilies. Na jednu koncovú montáž použijeme peletu 20mm - nadľahčenou magicornom a druhú montáž kombinovaná šnúrka Silky Core a nástrahu boilies + peleta a nadľahčená plávajúcou kukuricou - magicorn .Sme sami zvedaví, ktorá nástraha bude viac vyhovovať rybám.



Konečne je u nás na Slovensku dovolené loviť cez leto non - stop, tak nemusíme sťahovať po pol noci prúty. Tesne po polnoci si ideme ľahnúť na lehátka a schovať sa do spacákov. Ležíme len pod dáždnikom a v noci je okolo 18st - jasno. Sobota bola neskutočne horúca, teplota v tieni je 31st a pod dáždnikom ešte viac. Kapríkom chutilo a zábery prichádzali do dvoch hodín od nahodenia.


 Občas sme kobrou nahádzali zopár guličiek na miesta, kde sme nahadzovali prúty. V nedeľu bolo tiež horúco, museli sme sa chladiť tak ako aj v sobotu - vliezť do vody a osviežiť sa. Musíme skonštatovať , že sme si opäť zachytali, nakoľko voda je veľmi dobre zarybnená. Občas sa uloví kapor nad 10kg, ale my sme to šťastie nemali. Dno nádrže je pokryté bahnom a nástrahu treba zodvihnúť, aby nezapadla do bahna. Najviac záberov bolo na 16mm peletu vyzutý tonda nadľahčenou magicornom. Boli to menšie kapríky. V sobotu na noc sme už nastražili na všetky štyri prúty len boilies, a boilies + 20mm peleta. Na záver víkendovej rybačky sme skonštatovali, že najviac záberov bolo na pelety. Bolo úplne jedno či sme nastražili 16mm alebo 20mm peletu. Kapríkom chutilo red halibut, vyzutý tonda aj oliheň. Kombinácia peleta a boilies cherry bola úspešná len v podobe dvoch kaprov 60 a 62 cm. Spomenúť musíme aj samostatné boilies vyzutý Tonda na ktoré sme ulovili najväčšieho kapra víkendovej rybačky. Zabral nadránom v nedeľu a pri rannom fotení sme mu namerali 66cm- krásny žltučký šupináč. V nedeľu podvečer odchádzame domov spokojní, že aj keď bolo horúco ryby sme dokázali oklamať.Všetkým priaznivcom víkendovej rybačky prajeme podobný úspech na rybách ako sme mali my.


Mivardi team bratia Polereckí

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára