Menovky

pondelok 26. augusta 2013

Recenzia "Combo 1500"



Začiatkom marca v roku 2013 sa mi dostala do rúk táto kolekcia  troch elektrických hlásičov záberu s prijímačom a bol som milo prekvapený výzorom týchto hlásičov.Najviac sa mi zapáčil tenký dizajn týchto hlásičov a na dotyk príjemný pogumovaný materiál.....

Rozhodol som sa vyskúšať tieto hlásiče lebo moje staršie hlásiče už pomaly dosluhovali.Prvú tohtoročnú rybačku som absolvoval 3.marca na miestnom štrkovisku. Polovica jazera bola ešte zamrznutá ale napriek tomu som skúsil šťastie. Za 8 hodinový lov som zdolal jedného kapra okolo 4 kilogramov.Za ten čas čo som strávil pri prvej tohtoročnej rybačke som si mal možnosť pohrať sa s nastavením hlásičov.
Na prednej časti hlásiča nájdeme gombík na zapnutie a vypnutie prístroja a tým istým gombíkom sa nastavuje aj hlasitosť.Pod gombíkom je nápis ON/OFF a na gombíku je veľké písmeno V ako VOLUME.Keď chceme prístroj zapnúť tak gombík musíme pridržať asi 3 sekundy,tri pípnutia nám hlásia že je hlásič zapnutý.Pri vypnutí musíme presne takto postupovať.Na bočnej strane hlásiča nájdeme jeden gombík s označením T ako TON a gombík s označením S ako SENSIBILITY-citlivosť.

  
Hlasitosť sa dá nastaviť od tichého módu až po 4 rôzne stupne hlasitosti a to aj pri citlivosti aj pri nastavenia tónu hlásiča.Hlásiče aj prijímač je napájaný batériami tipu AAA 1,5V.Ja som od marca ešte nemenil batérie v hlásičoch ani v príposluchu.Za tento čas som absolvoval asi 350 až 400 hodín lovu v mrazivých dňoch v marci,v daždivých dňoch v apríli a v horúčavách ktoré panovali na Slovensku za posledné mesiace.Na spodnej časti hlásiča je konektor na zapojenie svietiaceho swingra.Na zadnej strane hlásiča nájdeme senzor okolitého svetla ktorý automaticky pri stmievaní sa zapne úspornú pozičnú LED diódu a ráno pri svitaní túto diódu vypne.
 
Príposluch tiež zapínáme s pridržaním gombíka v strede a na prístroji nájdeme ešte gombíky s ktorými nastavujeme tón a hlasitosť prístroja.Pri nastavovaní hlasitosti máme možnosť zvoliť si aj hlásenie záberu iba vibráciou prístroja.Toto nastavenie ocenia najme rybári ktorý spia v jednom bivaku a nechcú sa budiť na záber parťáka.Použité kvalitné materiály s pogumovaným povrchom a kvalitné dielenské spracovanie by mali zaručiť spoľahlivosť a dlhú životnosť výrobku.


Klady: cena
            Kvalita použitých materiálov pri výrobe
            Kvalitné dielenské spracovanie
            Široká škála nastavitelnosti hlásičov aj prijímača
            Možnosť pripojenia svietiaceho swingra
          
Zápory: závit na spodnej časti hlásiča je z hliníka /mohli tam použiť radšej tvrdší materiál/


 


Peter Uhrík

O autorovi recenzie: Peter Uhrík je rybárom od roku 1992.Je všestranným rybárom ktorý sa venuje lovu rýb rozličnými spôsobmi rybolovu tak na riekach ako aj jazerách a štrkoviskách ako na Slovensku tak aj zahraničí.O svoje skúsenosti sa delí s rybármi prostredníctvom svojich článkov v mesačníku Slovenský Rybár a spolupracuje s rôznymi firmami na vylepšenie alebo vývoji produktov.  
                                                          
                                                          



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára