Menovky

utorok 20. augusta 2013

Rybolov v trópoch

Už vyše dvoch týždňov sme sa nedostali k vode - na ryby. Počasie je stabilné a my konečne vyrážame k známej vode. V zamestnaní  sme si vybavili dva dni dovolenku a ideme skúsiť šťastie a niečo uloviť.

Štvrtok ráno vyrážame z domova a zhruba do hodiny sme na mieste ktoré máme vytipované....

Priehradu už dosť dobre poznáme tak nafukujeme čln, lebo chceme ďalej vyvážať montáže. Na posledných rybárskych výpravách sme zakrmovali len kobrou z brehu a teraz ideme osadiť tyčové bójky. Dno je bahnisté a žiadna nerovnosť, tak prvá tyčovka je 180m od brehu. Druhú tyčovku  spúšťam asi 5m od druhej strany k brehu. Jazero je v tejto časti široké asi 240 m. Druhá bójka bude len orientačná, lebo budeme kŕmiť a loviť 10m pred ňou.


 Dohodli sme sa, že na jednu bójku  bude kŕmenie pozostávať s peletami Rapid Oliheň + vnadiaceboilies - rybí mix - a druhá bójka pelety Red Halibut + vnadiace boilies všetko od firmy MIVARDI.

Vsadili sme na boilies Rapid exellent príchuť Halibut + jahoda , oliheň a vyskúšame aj známy Kaprí gulášPelety Rapid sme už na tejto vode skúsili a  zábery sme mali ako sme už v minulých článkoch písali asi do dvoch hodín od nahodenia prútu. Môžeme len spomenúť, že fungujú perfektne, nakoľko priehrada je dobre zarybnená.

Cez deň bolo neskutočne teplo, tieň nám robili len dva veľké dáždniky, ktoré sme mali vedľa seba aby spravili väčší tieň. Spali sme len v nových stoličkách Comfort Quattro, nakoľko bolo teplo aj v noci. Žiadny spacák, ani deka na zakrytie, len natrieť sa repelentom a čakať na záber.

Na dovolenku za slnkom sa chodí k južnejších krajinám, ale u nás na Slovensku prevláda už viac ako týždeň počasie, ktoré nemajú ani v Španielsku, Grécku a na Jadrane. Teploty cez deň presahovali 35 st. a v noci neklesli pod 20 st. Na Slovensku sme mali teplotu ako v trópoch.

V nedeľu podvečer balíme, riadne opálení , ale aj doštípaní - a spokojní.

Cez deň sme boli bez záberov , ryby neboli vôbec v pohybe a cez deň prišli kúpajúci.  Zábery sme mali od po noci do druhej hod. Potom od štvrtej do ôsmej hod. rannej.

Najmenší kapor výpravy bol šupi 55cm a najväčší tiež šupi 78cm 9kg. Každú noc sme mali od  štyroch do šesť záberov. Zábery boli všetky razantné, swinger prilepilo k prútu a nasledovalo odvíjanie silónu z navijáku. Nepremenili sme len dva zábery, a to pri odvíjaní z navijáku sme mierne prisekli a necítili sme žiaden odpor na druhej strane. Nástraha - boilies bola neporušená. 

Na tretí deň v sobotu keď bolo ako v trópoch sme vyskúšali boilies Halibut +Jahoda obaliť pastou Oliheň, či náhodou aj cez tropické dni neoklameme ryby. Cez deň boli asi ryby niekde zalezené, alebo sa vyhrievali - opaľovali sa na slnku, ako aj my na brehu. Na zavážku sme používali aj PVA pančuchu s nakrájanými boiliesmi + pelety, ktorá slúžili na cielené-priame kŕmenie k montážam. 

V nedeľu podvečer odchádzame - smer Handlová, riadne opálení, aj nevyspatí, ale spokojní. Zábery prichádzali v noci aj z bližšej aj vzdialenejšej bójky. Najviac chutilo kaprom príchuť Halibut - Jahoda , ale nesklamal ani Kaprí guláš. Najväčší kapor šupi 9kg. zabral na príchuť Oliheň.


Ďakujeme veľkým dáždnikom od firmy Mivardi , že nám robili cez deň pred slnkom tieň a v noci ochranu pred rosou. Na nových stoličkách Comfort Quattro sme sa aj vyspali , aj si oddýchli.


Ešte krásné  prežitie prázdnin a pekné úlovky prajú 
  
bratia  Polareckí
Slovakia Mivardi team


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára