Menovky

pondelok 6. júla 2015

48 hodinový sen!

Ahojte, s parťákom už dlhšie plánujeme výpravy k vodám, ktoré nepoznáme a v podstate skúšame čo dokážeme. Tentokrát padla voľba na zhruba 8 hektarové štrkovisko neďaleko Havířova. K jazeru sme dorazili v pondelok vzhľadom nato, že sme predpokladali, že na vodu nebude až taký tlak ako cez víkend. No opak bol pravdou.
Dá sa povedať, že takmer všetky lovné miesta boli obsadené. No my sme mali miesto predom rezervované a tak sme hneď po príchode začali vybavovať. Behom polhodiny boli osadené bójky a už sme zakŕmovali. Zvolili sme Rapid halibut pelety a kŕmne boilies Rapid

 

Odozva bola neskutočná. Do polhodiny ťahá parťák prvú rybu a žiaden junior to nebude! No po pár minútach rybu stráca. Tento scenár sa opakuje ešte asi 5x. Ryby tam sú vo veľmi dobrej kondícii a vedia kam zájsť, aby sa oslobodili. Po niekoľkých stratených rybách sme ich taktiku prekukli a začalo sa dariť. Občas sa stalo, že sme rybu stratili no v zápätí nás potešila ďalšia, ktorá už bola na podložke. Ryby boli nevyspytateľné, museli sme im boilies prezentovať každú chvíľku inak. Raz to bolo na panáčika, raz len jedna guľa na dne, ale akonáhle svietilo slnko viac ako dve hodiny reagovali len na Zig-Rig cca 1,2 m nad dnom. Noci boli takmer bez spánku, čo nás v podstate veľmi tešilo.


Podarilo sa nám zdolať približne 30 kaprov s váhou nad desať kilogramov, troch menších jeseterov okolo metra.
Takže 48 HODINOVÝ lov s výsledkom atakujúcim 350kg krásnych rýb. Po príchode domov sa vraciame späť do reality ale táto výprava zostane v pamäti navždy.


Lovu zdar priatelia.

Mário Makas









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára