Menovky

pondelok 7. decembra 2015

Studená voda = Cesnak & Chilli!

Je tu jeseň a pomaly blížiaca sa zima je pre väčšinu rybárov obdobím, kedy k vode vyrážame často len na krátku dobu. Práve v tomto prípade je vhodné siahnuť po veľmi atraktívnej nástrahe. Mne sa už druhým rokom osvedčilo boilie Cesnak & Chili, ktoré je v tomto období pre mňa jasná jednotka na krátke vychádzky, kedy chceme do vody dostať silný a rýchly potravinový signál a tým zvýšiť šancu na ulovenie peknej ryby.


Všetko robím inak
Zvlášť v tomto jesennom období, kedy sa voda ochladzuje a ryby sa pomaly pripravujú na zimu, je atraktívna nástraha veľmi dôležitá. Už vlani som zistil, že kŕmiť menej v tomto období sa vypláca a navyše návnadu, ktorú zatraktivníte napríklad použitím obaľovacích pást a nadipovaných PVA sáčkov len zvýši šancu na ulovenie nejakého jesenného krásavca. Ja osobne ešte rád pred samotným lovom tieto zelené cesnakové gule "drvím". Toto boilie sa vyznačuje celkom mäkkou štruktúrou. Preto ho medzi prstami rozmačknete tak, aby praskli do polovice svojho obvodu, a tým zvýšim atraktivitu, rozpad a uvoľňovanie aromatických zložiek v chladnej vode. Samozrejmosťou je aj obalenie boilies pastou, ktorá svojou výraznou pachovou stopou nástrahu ešte viac zatraktívni.

 

Zjemniť a ešte zjemniť
Ryby sú po náročnej rybárskej sezóne viac ako opatrné. S prichádzajúcim ochladením dochádza i k lepšej viditeľnosti vo vode a preto volím aj nadväzce a prezentáciu návnady čo najjemnejšie a aby pôsobili čo najprirodzenejším dojmom. Jasnou voľbou je pletená šnúra Super Soft 20lb, ktorá pôsobí vo vode úplne prirodzene. Háčiky MTC Classic boilie veľkosti 8 si bez problémov poradia aj so zdolaním toho najväčšieho kapra v revíri. Táto montáž je pre mňa jasnou voľbou.


Jesenné výprava
V polovici októbra sme sa rozhodli vypraviť na trojdňovú výpravu. Počasie bolo typicky jesenné. Cez noc nás sprevádzali prízemné mrazíky a cez deň studený vietor, ktorý aj napriek slnečným lúčom, preveril naše schopnosti. Po príchode k vode sme pripravili všetko potrebné a začali chytať. Ako nástrahu sme zvolili na jeden prút kaprí guláš a na druhý umiestnili boiliescesnak chilli. Prvý záber prišiel skoro, už za hodinu po nahodení prútu prišiel malý kaprík na cesnakovú guličku, a na večer prišiel ďalší krásny 9 kilový šupík na rovnakú nástrahu. Rozhodli sme sa teda umiestniť na oba prúty tieto zelené guličky, čo sa ukázalo ako správna voľba. Počas našej výpravy sa podarilo uloviť celkom 8 kaprov od 6 do 9 kíl a jeden krásny 17 kilový lysec, ktorý tiež neodolal cesnakovej guľôčke. Táto výprava vyšla na jednotku a aj napriek chladnému počasiu stála za to.

 


Za M - carp team Luky a Miška











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára